Grupper på besök hos oss

Information om hur besök hos oss kan genomföras för skolklasser eller andra grupper

Det är 2 olika alternativ. Priset beror på antalet elever. All personal/föräldrar som behövs går gratis. Om ni är flera vuxna så att det blir 4 eller 5 elever per grupp med en vuxen i varje grupp. Då kan eleverna få sköta utfodringen.
Räkna med ca 3 timmars besök på gården för det första förslaget. Plus tid för lunch/fika.

En del av djuren matas inne i ladugården. Mest fjäderfän. Man måste gå in i deras burar för att ge dem maten. De flesta kaninerna är utomhus. Varje kanin har sin bur där man ska öppna locket och lägga in maten. Om det är en varm dag så ska djuren även ha vatten.

Är det kallt den dagen så blir det jobbigt för eleverna med våta händer. Kanske någon spiller på kläderna. Då fixar jag vattnet senare.

Det kan även bli några burar som ska rengöras.
Alla erbjuds att få sitta i en inhägnad med en kanin. Beroende på barnens ålder och hur många som kommer så kanske de får ha kaninen i famnen. Annars klappar man när de sitter bredvid.
Pälsallergiker får sitta med en kyckling eller en höna.
Vi har grillar som ni kan låna. Ta med det som ska ätas.
Vi har gott om sittplatser och en stor gräsmatta.
Om eleverna ska utfodra så rekommenderar jag stövlar eller andra skor som kan spolas av. Skoskydd fungerar inte, de slits sönder direkt. Övrigt oömma kläder.
_____________________________________________________

Om ni inte väljer ovanstående så är det ca 2 timmars besök. Ni kan själva välja tidpunkt för besöket.
Eleverna får mata 2 kaniner var med gräs som plockas på åkern. De får en kelstund med en kanin. De får bröd att mata hönsen med. Dessa höns går ute. Eleverna går in i deras inhägnad. Alla får klappa vårt lilla gosedjur. Det är en tupp på ca 5 kilo.
Men berätta inte om tuppen i förväg. TACK

Ni kan ta med varsin frukt och dryck. Om ni vill grilla så tänk på att det tar längre tid. Oavsett vilket alternativ ni väljer så går vi till våra minigrisar. Det är inte alltid som dessa vill bli klappade. Men lite gräs vill de ha.
Om det blir regn så vill inte djuren bli klappade. Vattnet rinner av deras fjädrar/päls, men när man klappar dem så trycks vattnet in mot huden och då fryser de. Då får vi ta ett annat datum.
______________________________________________________

BARNKALASET FLYTTAR HIT.
Om du saknar plats att arrangera ett barnkalas så kan ni fira här.
Vi har gott om utrymme på gården.
Du tar med all förtäring till gruppen. Grillar finns här. Liksom bord och stolar och en stor gräsmatta.
Vi ordnar en unik upplevelse bland våra djur.
Pris efter överenskommelse.
Vi kan ta emot större grupper. Omkring 50 personer.

VARMT VÄKOMNA HÄLSAR INGER ARNE BEATRICE